دانشكده وردپرس – نصب وردپرس
عرض سلام و احترام خدمت کلیه دانشجويان محترم دانشكده وردپرس
در خدمت دوستان تابناك وب هستیم در این قسمت به معرفی وردپرس و نحوه نصب تصویری و قدم به قدم وردپرس بر روی هاست ( سایتهایی که از کنترل پنل سی پنل استفاده میکنند ) میپردازیم.
وردپرس چیست ؟
وردپرس یک سیسیتم مدیریت محتوای سایت هست که به طور رایگان در خدمت دوستان قرار میگیره و میتوانید رایگان از آن استفاده نمایید.
پایه این سیستم برای دست نوشته آماده شده اما با توجه به قدرت و ظرفیت بالای هسته این سیستم , امروزه وردپرس برای انواع سایت از جمله خبری , پورتالی , فروشگاهی , هاستینگ و … مورد استفاده هست و به حق هم خوب از عهده اکثر کارها برمی اید .
{ برای خواندن مطالب بیشتر و اطلاعات کافی در این باره به صفحه درباره وردپرس بروید }
نصب وردپرس شروع میشود
۱ . دانلود جدیدترین نسخه وردپرس :
پس از تهیه هاست و دامنه شما باید جدیدترین نسخه وردپرس که بستگی به خودتان دارد که از وردپرس پارسی و یا انگلیسی استفاده کنید . در این آموزش ما از وردپرس پارسی استفاده می کنیم . برای دانلود آخرین نسخه وردپرس پارسی می توانید از سایت www.tabnakweb.ir/wp آن را دانلود کنید .
۲. ورود به هاست و آپلود وردپرس در فایل منیجر :
پس از دانلود وردپرس شما باید به هاست خود وارد شوید . اگر هاست Cpanel تهیه کرده اید کافیست ۲۰۸۲: و اگر هاست دایرکت ادمین تهیه کرده اید باید ۲۲۲۲: را آخر دامنه خود اضافه کنید تا به بخش ورود منتقل شوید ( ما هاست Cpanel را پیشنهاد و از آن استفاده می کنیم ) .
پس از وارد شدن باید به بخش فایل منیجر هاست خود مراجعه کنید و وردپرس را در آنجا آپلود کنید .
پس از آپلود وردپرس باید آن را به بخشی که می خواهید منتقل کنید .مثلا ما با ایجاد یک ساب دامین ، وردپرس را به پوشه مربوطه انتقال دادیم . نام ساب دامنه ما test می باشد که در آدرس اصلی به صورت test.Domain.com نمایش داده می شود . پس از آپلود و Extract ، فایلی به نام WordPress نمایش داده می شود که باید باید محتویات این پوشه را به بخش اصلی منتقل کنید .
در تصویر زیر پوشه wordpress که بالاتر از آن صحبت کردیم مشاهده می کنید .
اکنون باید وارد پوشه WordPress شوید و محتویات آن را به پوشه اصلی ( توسط دکمه Move در منوی بالا ) منتقل کنید .
۳. ایجاد دیتابیس یا پایگاه اطلاعاتی داده MYSQL :
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا بر پایه PHP می باشد و نیاز به یک پایگاه برای ذخیره داده ها و اطلاعات می باشد . اکنون زمان آن رسیده یک پایگاه اطلاعات داده برای وردپرس ایجاد کنید . برای این کار به صفحه اصلی هاست خود مراجعه کرده و از بخش Databases با استفاده از گزینه MySQL database wizard یک دیتابیس ایجاد کنید .
پس از ورود به این بخش در مرحله اول از شما یک نام برای دیتایس از شما می خواهید که نام آن مهم نیست اما اطلاعات این بخش و بخش بعدی را به خاطر بسپارید که در مرحله نصب لازم خواهد شد و در واقع بدون دیتابیس قادر به نصب وردپرس نخواهید بود .
در مرحله بعدی از شما نام کاربری و رمز عبور را طلب می کند . محیطی مانند تصویر زیر مشاهده می کنید :
در نسخه جدیدی که از وردپرس ارائه شده است ، برای تهیه وردپرس باید رمز شما از اعداد و حروف تشکل شده باشد .
پس از تکمیل اطلاعات بر روی گزینه Create user کلیک کنید . در مرحله بعد شما کافی است تمامی گزینه ها ( ALL PRIVILEGES ) را تیک بزنید تا در راه اندازی سایت خود به مشکلی برخورد نکنید .
پس از تیک زدن تمامی گزینه بر روی گزینه Next Step کلیک کنید . اکنون دیتابیس شما ساخته شده است و وارد مرحله بعد یعنی نصب وردپرس می شویم .
۴. وارد کردن اطلاعات وردپرس و نصب وردپرس :
برای نصب وردپرس باید دامنه خود را در مرورگر باز کنید تا به محیط جدید منتقل شوید ( install/ ) :
در بخش بعدی از شما اطلاعات دیتابیس را می خواهد که باید به دقت وارد کنید . نام پایگاه داده همان نامی است در مرحله اول ساخت دیتابیس وارد کردید که به صورت زیر باید وارد کنید . ( پس از وارد کردن نام ، پیشوندی به نام شما وارد می شود که نام کاربری هاست شما می باشد که باید به صورتی که در تصویر مشاهده می کنید اضافه شود )
میزبان پایگاه داده در Cpanel و DirectAdmin به صورت localhost می باشد و پیشوند جداول در اسکریپت وردپرس _WP می باشد .
در مرحله بعد باید اطلاعات سایت از جمله نام سایت ، توضیحات ، نام کاربری و رمز عبور و ایمیل خود را وارد نمایید .
حریم خصوصی : اگر سایت شما شخصی است و نیازی به ثبت اطلاعات سایت شما در موتور های جستجو نیست ، تیک این گزینه را بردارید ولی اگر می خواهید اطلاعات سایت شما در موتور های جستجو ثبت شود این گزینه باید تیک داشته باشد .
پس از وارد کردن اطلاعات بالا بر روی گزینه راه اندازی وردپرس را کلیک کنید .
در بخش بعدی شما محیطی مانند محیط زیر مشاهده می کنید که از راه اندازی سایت به شما اطلاع می دهد .
۵ . ورود به بخش مدیریت وردپرس :
برای ورود به بخش مدیریت باید Wp-login را به همراه / ( ممیز ) به دامنه خود اضافه کنید .
اکنون می توانید با یوزر و پسورد خود به بخش مدیریت ( پیشخوان وردپرس ) وارد شوید .
در بخش بعدی آموزش نصب قالب وردپرس و افزونه های وردپرس را به شما کاربران گرامی آموزش خواهیم داد .
منتظر نظرات خوب شما راجع به این آموزش هستیم .
موفق باشید…